fbpx

, ,

småbarn bebis baby barn leka med bollar rulla

Rotationsschema: varför ditt barn älskar saker som snurrar | Rotationslek – Little steps

Rotationslek. En sak som alla småbarn har gemensamt är deras fascination för att snurra saker. Du är troligen bekant med att ditt barn ständigt vrider på rattar, trycker på hjul eller tittar på fläktar som roterar – något med detta fångade deras uppmärksamhet redan i unga år. Så varför exakt fortsätter dessa föremål att fängsla din småbarn så mycket? Svaret ligger i rotationsschemat – ett fascinerande psykologiskt koncept som hjälper till att förklara varför småbarn älskar att interagera med roterande föremål. När du har fått en bättre förståelse för hur och varför rotationsschemat fungerar för barn under 3 år kan du skapa mer struktur i leken, vilket kan ge dem större möjligheter till inlärning!

Det är viktigt att stödja ditt småbarns lärande och utveckling, särskilt när det gäller att lära sig om rotationsscheman. För att hjälpa ditt småbarn att göra inlärningen lättare, är här fyra sätt som du kan stödja deras utvecklande rotationsschema:

  1. Titta tillsammans på saker som snurrar. Från ett nålhjul till cykeldäck, fidget spinners till snurrande toppar – det finns så många spännande föremål som kan hjälpa ditt barn att lära sig rotation lättare! Ge dem några leksaker som de kan se snurra och snurra medan de lär sig lektionerna om roterande rörelse.
  2. Rulla olika föremål mellan er. Sitt tillräckligt nära så att de kan nå det men tillräckligt långt bort så att de måste öva på att rotera sin kropp. Oavsett om det är en boll, en leksaksbil eller något så enkelt som en soppburk eller vattenflaska hjälper inlärning genom rulllek småbarn att förstå att rörelser som att snurra och vrida sig kan tillämpas lättare och mer naturligt i inlärningssyfte. Detta kan vara en rolig inlärningsupplevelse för ditt barn, låt dem utforska dessa roterande rörelser tillsammans med dig!
  3. Det är kul att bli snurrig. Barn tycker ofta att det är spännande att känna den där lite snurriga känslan. Att uppmuntra dem att rulla och snurra kan ha en otrolig fördel för deras utveckling, eftersom det hjälper till att informera deras vestibulära system. Att ta med dem ut för att snurra på karusellen eller rulla nerför en lugn backe är bra sätt att hjälpa småbarn att lära sig mer om rörelser. Att hålla dem i famnen och snurra runt dem kan också hjälpa till, vilket gör inlärningen så mycket lättare och roligare för de små!
  4. Vispa och blanda saker i en skål. Att lära sig blanda saker i en skål kan vara en rolig och givande upplevelse för små barn. Att tidigt introducera småbarn till rotationsschemat kan göra inlärningen lättare och ge dem en chans att göra något som är både praktiskt och produktivt. Med din hjälp kan de pröva olika recept hemma med ingredienser som vatten eller torra ingredienser, tillsammans med verktyg som sked eller visp. Den här typen av lärande leder till en viktig milstolpe i ett barns utveckling: att upptäcka att man genom att följa enkla steg kan ta råvaror från naturen och skapa något helt nytt!

Little steps

Fokuserar på ditt barns utveckling och hur du på bästa sätt kan stötta och hjälpa ditt barn.

Varför behöver jag Little steps?

Ge ditt barn rätt verktyg för att lära

Alla Little steps - boxar fokuserar på ditt barns kognitiva utveckling och uppmuntra till att lära.

100% Nöjdhetsgaranti

Ingen bindningstid och 14 dagars retur om du inte är nöjd!

Rätt produkter, Rätt tid

Vi har lådor för varje åldersgrupp, så du kan vara säker på att ditt barn får åldersanpassat material.

Enkelt & Bekvämt

Vi levererar allt du behöver direkt hem till dig!

Säg hej till lektid med ett syfte

Kika in i några av våra boxar 

Vad fokuserar våra boxar på för de olika åldrarna?

LITTLE STEPS FAQ

Svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga så är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post info@littlesteps.se, alternativt använda vår smidiga chattfunktion som du hittar längst ner i högra hörnet! 

Alla boxar skickas i slutet på varje månad. Våra boxar innehåller produkter för 2 månader och levereras därför varannan månad. Leveransen sker alltid inför den kommande perioden för att säkerställa att produkterna kan användas så länge som möjligt. 

Innehållet i boxarna varierar, senast 30 dagar innan får ni information om vad just er nästa box kommer att innehålla via e-post. Våra boxar innehåller allt från leksaker till nödvändigheter i form av matservis, filtar och smaknappar. Det är även möjligt att hoppa över en leverans, kontakta då info@littlesteps.se. 

Vi är så säkra på våra produkter att vi inte har någon bindningstid. Uppsägning behöver ske senast den 20:e samma månad som boxen ska skickas ut, detta så att vi kan avbryta leveransen. 

%d bloggare gillar detta: