Little steps

Sök
Stäng denna sökruta.

Att lära sig gå – 6 tips för att hjälpa ditt barn

Alla föräldrar ser fram emot den dag då deras barn tar sina första steg. Det är en stor milstolpe i ditt barns liv, och det är också en stor lättnad för dig som förälder (du behöver inte bära dem överallt)! Men ibland kan det vara lite svårt att få barnet att lära sig gå, bara ca 50% av alla barn har lärt sig gå när de är 1 år gamla. Om du undrar hur du ska få ditt barn att röra sig på sina egna två fötter får du här några tips som kan hjälpa dig att uppmuntra ditt barn att börja gå.

1. Ge dem mycket tid på golvet

Ett av de bästa sätten att uppmuntra ditt barn att lära sig gå är att ge dem mycket tid att öva på egen hand. Sätt dem på golvet med några leksaker och låt dem utforska. Ju mer de rör sig och leker, desto starkare blir deras muskler och desto säkrare kommer de att känna sig när de tar de första stegen.

   2. Träna ofta att ligga på mage

   Tummy time är viktigt för att hjälpa bebisar att utveckla de muskler de behöver för att krypa och gå. Lägg ditt barn på magen i några minuter varje dag och öka gradvis tiden allt eftersom barnet blir starkare

   3. Uppmuntra barnet till att krypa

   Krypning är ett annat viktigt steg för att hjälpa bebisar att utveckla de muskler de behöver för att gå. När ditt barn börjar krypa, uppmuntra det genom att klappa och heja på det.

   4. Använd en dragleksak

   En dragleksak är ett utmärkt sätt att hjälpa ditt barn att lära sig att gå. När de drar leksaken bakom sig ger den dem något att fokusera på och hjälper dem att hålla balansen. Se bara till att välja en leksak som är lätt och lätt för ditt barn att hantera.

   5. Håll deras händer och gå med dem

   Ett annat bra sätt att uppmuntra ditt barn att börja gå är att hålla deras händer och gå med dem. Detta hjälper dem att känna sig mer stabila och säkra, och det ger dem det självförtroende de behöver för att ta de första stegen på egen hand.

   6. Glöm inte att uppmuntra dem!

   Du kan också uppmuntra ditt barn att börja gå genom att belöna dem när de tar de första stegen. Hylla dem, ge dem en kram och berätta hur duktiga de var. Kom ihåg, att varje framsteg är en stor bedrift för din lilla. Låt de gå mellan två personer, heja på dem på vägen!

   Glöm inte att kolla in våra prenumerationsboxar, vi håller dig uppdaterad kring ditt barns utveckling och ser till att ni får de allra bästa förutsättningarna.

   Gör livet som förälder enklare med Little steps

   Vi vet hur utmanande det kan vara att ta hand om ett växande barn och att ständigt anpassa sig till deras behov. Därför erbjuder vi en smidig lösning med vår skräddarsydda prenumerationslåda.

   – perfekt anpassad efter ditt barns ålder. 

   Endast 349 kr per månad

   Lekfullt lärande

   Alla våra leksaker grundar sig i ett STEM lärande. En STEM leksak uppmuntrar barnets naturliga nyfikenhet att lära sig nytt, vilket gör inlärningen enkel, stimulerande och spännande. Vi kopplar samman hjärnforskning och montessori med sättet ni leker.

   Rätt produkter, rätt tidpunkt

   Främja ditt barns lärande under viktiga utvecklingsfönster med väsentliga leksaker och lek som är designad efter den fas de är i. Genom att åldersanpassa varje box stödjer vi ditt barns kognitiva utveckling vid varje viktig fas.

   Prisbelönt och hållbart

   Många av våra leksaker har vunnit olika typer av priser och våra inköpare håller alltid utkik efter det senaste. Vi använder oss av hållbart framtaget trä, ekologisk bomull eller bambu, giftfria färger och baby-säker plast. 

   Säg hej till lektid med ett syfte

   LITTLE STEPS FAQ

   Svar på vanliga frågor

   Om du inte hittar svaret på din fråga så är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post info@littlesteps.se, alternativt använda vår smidiga chattfunktion som du hittar längst ner i högra hörnet! 

   Alla boxar skickas i slutet på varje månad. Våra boxar innehåller produkter för 2 månader och levereras därför varannan månad. Leveransen sker alltid inför den kommande perioden för att säkerställa att produkterna kan användas så länge som möjligt. 

   Våra boxar innehåller allt från leksaker till nödvändigheter i form av matservis, filtar och smaknappar. Det är även möjligt att hoppa över en leverans, kontakta då info@littlesteps.se. 

   Vi är så säkra på våra produkter att vi inte har någon bindningstid. Uppsägning behöver ske senast den 20:e samma månad som boxen ska skickas ut, detta så att vi kan avbryta leveransen. 

   Varukorg
   %d