Little steps

Sök
Stäng denna sökruta.

Ditt barn utveckling 11-12 månader – Milstolpar

barn 1 år utveckling och milstolpar
barn 1 år utveckling och milstolpar

Motorisk utveckling

När din bebis närmar sig ett år är det mycket som händer i utvecklingen. Din bebis blir mer självständig, nyfiken och kommunikativ. Här är några av de vanligaste milstolparna för bebisar mellan 11 och 12 månader, samt tips för att stötta utvecklingen på ett lekfullt sätt.

De flesta bebisar kan nu krypa, sitta och resa sig upp utan stöd. Många kan också gå med stöd eller ta några steg på egen hand. Din bebis kan också plocka upp små föremål med tumme och pekfinger, klappa händerna och vinka hej då.

För att stötta den motoriska utvecklingen kan du:

 • Låta din bebis utforska olika ytor, som gräs, sand eller mattor.
 • Erbjuda din bebis leksaker som rullar, staplas eller passar ihop.
 • Uppmuntra din bebis att gå med stöd av dina händer eller en skjutvagn.
 • Sjunga sånger med rörelser, som “Blinka lilla stjärna” eller “Imse vimse spindel”.

Språklig utveckling

Din bebis förstår nu mer av vad du säger och kan följa enkla instruktioner, som “ge mig bollen” eller “vart är nallen?”. Din bebis kan också säga några enkla ord, som “mamma”, “pappa” eller “tack”. Din bebis använder också gester, ljud och ansiktsuttryck för att kommunicera sina behov och känslor.

För att stötta den språkliga utvecklingen kan du:

 • Prata mycket med din bebis och upprepa de ord som din bebis säger.
 • Läsa böcker tillsammans och peka på olika saker i bilderna.
 • Sjunga sånger och ramsor med din bebis och göra olika ljud.
 • Berätta vad ni gör under dagen och namnge olika föremål och personer.

Social och emotionell utveckling

Din bebis har nu en stark anknytning till dig och andra nära personer. Din bebis kan också känna igen sig själv i spegeln och visa intresse för andra barn. Din bebis kan också visa olika känslor, som glädje, ilska eller rädsla. Din bebis kan också ha svårt att skiljas från dig eller acceptera nej.

För att stötta den sociala och emotionella utvecklingen kan du:

 • Ge din bebis mycket kärlek och trygghet genom att krama, pussa och trösta.
 • Leka kurragömma eller tittut med din bebis för att träna på att skiljas och återförenas.
 • Respektera din bebis känslor och sätt ord på dem, som “du är ledsen för att du inte får leka med kniven”.
 • Låta din bebis leka med andra barn under uppsikt och hjälpa till att lösa konflikter.

Sammanfattning

Din bebis är nu i en spännande fas av utvecklingen där mycket händer på kort tid. Din bebis blir mer självständig, nyfiken och kommunikativ. Det är viktigt att du följer din bebis tempo och intresse, samt ger mycket stöd och uppmuntran. Kom ihåg att alla barn är unika och utvecklas i sin egen takt. Om du har några frågor eller funderingar om din bebis utveckling kan du alltid kontakta din barnavårdscentral (BVC).

Gör livet som förälder enklare med Little steps

Vi vet hur utmanande det kan vara att ta hand om ett växande barn och att ständigt anpassa sig till deras behov. Därför erbjuder vi en smidig lösning med vår skräddarsydda prenumerationslåda.

– perfekt anpassad efter ditt barns ålder. 

Endast 349 kr per månad

Lekfullt lärande

Alla våra leksaker grundar sig i ett STEM lärande. En STEM leksak uppmuntrar barnets naturliga nyfikenhet att lära sig nytt, vilket gör inlärningen enkel, stimulerande och spännande. Vi kopplar samman hjärnforskning och montessori med sättet ni leker.

Rätt produkter, rätt tidpunkt

Främja ditt barns lärande under viktiga utvecklingsfönster med väsentliga leksaker och lek som är designad efter den fas de är i. Genom att åldersanpassa varje box stödjer vi ditt barns kognitiva utveckling vid varje viktig fas.

Prisbelönt och hållbart

Många av våra leksaker har vunnit olika typer av priser och våra inköpare håller alltid utkik efter det senaste. Vi använder oss av hållbart framtaget trä, ekologisk bomull eller bambu, giftfria färger och baby-säker plast. 

Säg hej till lektid med ett syfte

LITTLE STEPS FAQ

Svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga så är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post info@littlesteps.se, alternativt använda vår smidiga chattfunktion som du hittar längst ner i högra hörnet! 

Alla boxar skickas i slutet på varje månad. Våra boxar innehåller produkter för 2 månader och levereras därför varannan månad. Leveransen sker alltid inför den kommande perioden för att säkerställa att produkterna kan användas så länge som möjligt. 

Våra boxar innehåller allt från leksaker till nödvändigheter i form av matservis, filtar och smaknappar. Det är även möjligt att hoppa över en leverans, kontakta då info@littlesteps.se. 

Vi är så säkra på våra produkter att vi inte har någon bindningstid. Uppsägning behöver ske senast den 20:e samma månad som boxen ska skickas ut, detta så att vi kan avbryta leveransen. 

Varukorg
%d