Little steps

Sök
Stäng denna sökruta.

Ditt barns utveckling 0-2 månader – Milstolpar

Bebis som ler
Bebis som ler

Bebisar är fantastiska små varelser som växer och utvecklas i en otrolig takt under sina första månader i livet. Från att vara helt beroende av sina föräldrar till att börja utforska världen med sina sinnen och rörelser. I den här bloggposten ska vi titta närmare på några av de vanligaste milstolparna som bebisar når mellan 0 och 2 månader.

0 månader

När din bebis är nyfödd handlar det mesta om att anpassa sig till den nya situationen och lära känna varandra. Din bebis behöver stöd för nacken och huvudet hela tiden, eftersom musklerna inte är tillräckligt starka än. Din bebis kan inte fokusera blicken så bra, men kan reagera på din röst och doft. Din bebis kommunicerar främst genom att gråta, grymta, hicka och nysa.

1 månad

Vid 1 månad har din bebis börjat växa och utvecklas mer. Hen kan nu röra huvudet från sida till sida när hen ligger på rygg, och börjar lyfta på huvudet när hen ligger på mage. Hen kan också göra ljud som “ooh” och “aah”, och kanske till och med le som svar till dig. Din bebis älskar att titta på svart-vita mönster och ljusa objekt, och kan följa dem med blicken.

2 månader

Vid 2 månader har din bebis blivit ännu mer aktiv och nyfiken. Hen kan nu ligga på mage och lyfta på huvudet ännu mer, och kanske till och med försöka rulla över från mage till rygg. Hen kan också gripa medvetet efter saker som du håller framför hen, och föra dem till munnen. Din bebis gör mer ljud och gurglingar, och försöker imitera din röst. Din bebis börjar också känna igen ansikten och uttryck, och visa mer känslor.

Att ligga på mage är bra för din bebis utveckling, eftersom det stärker nacken, ryggen, armarna och benen. Det hjälper också din bebis att träna balansen, koordinationen och synen. Du kan uppmuntra din bebis att ligga på mage genom att lägga hen på en mjuk matta eller filt, och placera leksaker eller speglar framför hen. Du kan också ligga ned bredvid din bebis och prata eller sjunga för hen. Börja med några minuter om dagen, och öka gradvis tiden allt eftersom din bebis blir starkare och gladare i magläget.

Som du har sett i den här bloggposten är det mycket som händer med din bebis under de första två månaderna. Din bebis lär sig nya färdigheter, utvecklar sin personlighet och kommunicerar med dig på olika sätt. På BVC får du stöd och råd om ditt barns hälsa och utveckling, samt möjlighet att ställa frågor och dela erfarenheter med andra föräldrar. Det är viktigt att du följer BVCs basprogram för att se till att ditt barn får de hälsoundersökningar och vaccinationer som hen behöver.


Ett tips för att stimulera din bebis utveckling är att leka och prata mycket med din bebis. Var uppmärksam på din bebis signaler och svara på dem. Berätta vad du gör, sjung sånger, läs böcker, visa bilder och leksaker. Variera positionen som du håller din bebis i, och låt hen ligga på mage en stund varje dag. Ha roligt tillsammans med din bebis!

Gör livet som förälder enklare med Little steps

Vi vet hur utmanande det kan vara att ta hand om ett växande barn och att ständigt anpassa sig till deras behov. Därför erbjuder vi en smidig lösning med vår skräddarsydda prenumerationslåda.

– perfekt anpassad efter ditt barns ålder. 

Endast 349 kr per månad

Lekfullt lärande

Alla våra leksaker grundar sig i ett STEM lärande. En STEM leksak uppmuntrar barnets naturliga nyfikenhet att lära sig nytt, vilket gör inlärningen enkel, stimulerande och spännande. Vi kopplar samman hjärnforskning och montessori med sättet ni leker.

Rätt produkter, rätt tidpunkt

Främja ditt barns lärande under viktiga utvecklingsfönster med väsentliga leksaker och lek som är designad efter den fas de är i. Genom att åldersanpassa varje box stödjer vi ditt barns kognitiva utveckling vid varje viktig fas.

Prisbelönt och hållbart

Många av våra leksaker har vunnit olika typer av priser och våra inköpare håller alltid utkik efter det senaste. Vi använder oss av hållbart framtaget trä, ekologisk bomull eller bambu, giftfria färger och baby-säker plast. 

Säg hej till lektid med ett syfte

LITTLE STEPS FAQ

Svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga så är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post info@littlesteps.se, alternativt använda vår smidiga chattfunktion som du hittar längst ner i högra hörnet! 

Alla boxar skickas i slutet på varje månad. Våra boxar innehåller produkter för 2 månader och levereras därför varannan månad. Leveransen sker alltid inför den kommande perioden för att säkerställa att produkterna kan användas så länge som möjligt. 

Våra boxar innehåller allt från leksaker till nödvändigheter i form av matservis, filtar och smaknappar. Det är även möjligt att hoppa över en leverans, kontakta då info@littlesteps.se. 

Vi är så säkra på våra produkter att vi inte har någon bindningstid. Uppsägning behöver ske senast den 20:e samma månad som boxen ska skickas ut, detta så att vi kan avbryta leveransen. 

Varukorg
%d