Little steps

Sök
Stäng denna sökruta.

Ditt barns utveckling 5-6 månader – Milstolpar

bebis 5-6 månader äter
bebis 5-6 månader äter

När din bebis är 5-6 månader gammal har hen gått igenom många förändringar och utvecklat nya färdigheter. I den här bloggposten ska vi gå igenom några av de vanligaste milstolparna för den här åldern och ge dig några tips på hur du kan stötta din bebis utveckling.


En av de stora milstolparna för 5-6 månaders bebisar är att de börjar sitta upp själva. Detta ger dem en nytt perspektiv på världen och ökar deras självständighet. För att hjälpa din bebis att sitta upp kan du placera kuddar runt hen eller sätta hen i en stabil barnstol. Du kan också uppmuntra din bebis att leka med leksaker som är intressanta och stimulerande, till exempel bollar, skallror eller böcker.

En annan viktig milstolpe för 5-6 månaders bebisar är att de börjar äta fast föda. Detta är ett stort steg i deras näringsbehov och smakupplevelse. För att introducera fast föda till din bebis kan du börja med att ge hen små mängder av mosad frukt eller grönsaker, till exempel banan, äpple eller morot. Du kan också prova att ge hen gröt eller yoghurt som är anpassade för bebisar. Var noga med att följa din barnläkares råd om när och hur du ska ge fast föda till din bebis.

En tredje milstolpe för 5-6 månaders bebisar är att de börjar kommunicera mer med ljud och gester. De kan göra olika läten som ba-ba, ma-ma eller da-da, även om de kanske inte vet vad de betyder än. De kan också peka, vinka eller klappa händerna för att visa vad de vill eller tycker. För att främja din bebis kommunikation kan du prata mycket med hen och upprepa de ljud hen gör. Du kan också läsa böcker, sjunga sånger eller spela spel som göm-lek eller kuckeliku.

Din bebis är 5-6 månader gammal och har nått flera milstolpar i sin utveckling. Hen kan sitta upp själv, äta fast föda och kommunicera mer med ljud och gester. Du kan stötta din bebis utveckling genom att ge hen kuddar, leksaker, mosad mat, gröt, yoghurt, böcker, sånger och spel. Kom ihåg att varje bebis är unik och utvecklas i sin egen takt. Njut av den här spännande tiden med din lilla älskling!

Gör livet som förälder enklare med Little steps

Vi vet hur utmanande det kan vara att ta hand om ett växande barn och att ständigt anpassa sig till deras behov. Därför erbjuder vi en smidig lösning med vår skräddarsydda prenumerationslåda.

– perfekt anpassad efter ditt barns ålder. 

Endast 349 kr per månad

Lekfullt lärande

Alla våra leksaker grundar sig i ett STEM lärande. En STEM leksak uppmuntrar barnets naturliga nyfikenhet att lära sig nytt, vilket gör inlärningen enkel, stimulerande och spännande. Vi kopplar samman hjärnforskning och montessori med sättet ni leker.

Rätt produkter, rätt tidpunkt

Främja ditt barns lärande under viktiga utvecklingsfönster med väsentliga leksaker och lek som är designad efter den fas de är i. Genom att åldersanpassa varje box stödjer vi ditt barns kognitiva utveckling vid varje viktig fas.

Prisbelönt och hållbart

Många av våra leksaker har vunnit olika typer av priser och våra inköpare håller alltid utkik efter det senaste. Vi använder oss av hållbart framtaget trä, ekologisk bomull eller bambu, giftfria färger och baby-säker plast. 

Säg hej till lektid med ett syfte

LITTLE STEPS FAQ

Svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga så är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post info@littlesteps.se, alternativt använda vår smidiga chattfunktion som du hittar längst ner i högra hörnet! 

Alla boxar skickas i slutet på varje månad. Våra boxar innehåller produkter för 2 månader och levereras därför varannan månad. Leveransen sker alltid inför den kommande perioden för att säkerställa att produkterna kan användas så länge som möjligt. 

Våra boxar innehåller allt från leksaker till nödvändigheter i form av matservis, filtar och smaknappar. Det är även möjligt att hoppa över en leverans, kontakta då info@littlesteps.se. 

Vi är så säkra på våra produkter att vi inte har någon bindningstid. Uppsägning behöver ske senast den 20:e samma månad som boxen ska skickas ut, detta så att vi kan avbryta leveransen. 

Varukorg
%d