Little steps

Sök
Stäng denna sökruta.

Ditt barns utveckling 7-8 månader – Milstolpar

pedagogiska leksaker, montessori leksaker, lekfullt lärande, lärande lek
pedagogiska leksaker, montessori leksaker, lekfullt lärande, lärande lek

Din bebis växer och utvecklas snabbt under de första åren av livet. Varje månad kan du se nya framsteg och färdigheter hos din lilla älskling. I den här artikeln ska vi berätta om några av de viktigaste milstolparna för bebisar som är 7-8 månader gamla, och ge dig några tips för att stötta deras utveckling.


Motorisk utveckling

En bebis som är 7-8 månader gammal har blivit starkare i sina muskler och kan sitta upp utan hjälp. Bebisen kan också lyfta huvudet när den ligger på magen och använda armarna för att stödja sig själv. Bebisen kan vända sig från rygg till mage och tvärtom, vilket ökar risken för att hamna i farliga situationer. Därför är det viktigt att du alltid har koll på din bebis och inte lämnar den ensam på höga ytor som en säng eller en soffa.

Bebisen kan också greppa föremål med tummen och pekfingret, vilket kallas pincettgrepp. Detta gör det lättare för bebisen att plocka upp små saker som matbitar eller leksaker. Du kan uppmuntra din bebis att öva på detta genom att ge den olika föremål att utforska med händerna.

Språklig utveckling

En bebis som är 7-8 månader gammal börjar göra mer ljud och stavelser, som “ba-ba” eller “ma-ma”. Bebisen börjar också förstå mer av vad du säger och kan koppla ihop ljud med föremål eller personer. Till exempel kan bebisen vända sig mot dig när du säger dess namn, eller peka på en katt när du säger “katt”. Du kan stimulera din bebis språkutveckling genom att prata mycket med den, upprepa vad den säger, sjunga sånger, läsa böcker och namnge saker i er omgivning.

Social och emotionell utveckling

En bebis som är 7-8 månader gammal börjar visa mer personlighet och känslor. Bebisen kan skratta, leka kurragömma, vinka hej då och visa tydligt vad den gillar eller inte gillar. Bebisen kan också känna igen sig själv i spegeln och tycka att det är roligt att göra miner.

En annan vanlig känsla som uppstår vid den här åldern är separationsångest. Det innebär att bebisen blir ledsen eller orolig när du går ifrån den eller lämnar den hos någon annan. Det är ett normalt tecken på att bebisen har knutit an till dig och är beroende av din trygghet. Du kan hjälpa din bebis att hantera separationsångesten genom att vara lugn och konsekvent när du säger hej då, inte smyga iväg utan att säga något, ge den en kram eller en nalle som tröst och hälsa glatt när du kommer tillbaka.

Det händer mycket i en bebis utveckling mellan 7 och 8 månader. Bebisen blir mer rörlig, kommunikativ, nyfiken och känslig. Som förälder kan du stötta din bebis genom att vara närvarande, uppmärksam, lekfull och kärleksfull. Kom ihåg att varje bebis är unik och utvecklas i sin egen takt. Om du har några frågor eller funderingar om din bebis utveckling, kan du alltid kontakta din barnavårdscentral eller läkare.

Gör livet som förälder enklare med Little steps

Vi vet hur utmanande det kan vara att ta hand om ett växande barn och att ständigt anpassa sig till deras behov. Därför erbjuder vi en smidig lösning med vår skräddarsydda prenumerationslåda.

– perfekt anpassad efter ditt barns ålder. 

Endast 349 kr per månad

Lekfullt lärande

Alla våra leksaker grundar sig i ett STEM lärande. En STEM leksak uppmuntrar barnets naturliga nyfikenhet att lära sig nytt, vilket gör inlärningen enkel, stimulerande och spännande. Vi kopplar samman hjärnforskning och montessori med sättet ni leker.

Rätt produkter, rätt tidpunkt

Främja ditt barns lärande under viktiga utvecklingsfönster med väsentliga leksaker och lek som är designad efter den fas de är i. Genom att åldersanpassa varje box stödjer vi ditt barns kognitiva utveckling vid varje viktig fas.

Prisbelönt och hållbart

Många av våra leksaker har vunnit olika typer av priser och våra inköpare håller alltid utkik efter det senaste. Vi använder oss av hållbart framtaget trä, ekologisk bomull eller bambu, giftfria färger och baby-säker plast. 

Säg hej till lektid med ett syfte

LITTLE STEPS FAQ

Svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga så är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post info@littlesteps.se, alternativt använda vår smidiga chattfunktion som du hittar längst ner i högra hörnet! 

Alla boxar skickas i slutet på varje månad. Våra boxar innehåller produkter för 2 månader och levereras därför varannan månad. Leveransen sker alltid inför den kommande perioden för att säkerställa att produkterna kan användas så länge som möjligt. 

Våra boxar innehåller allt från leksaker till nödvändigheter i form av matservis, filtar och smaknappar. Det är även möjligt att hoppa över en leverans, kontakta då info@littlesteps.se. 

Vi är så säkra på våra produkter att vi inte har någon bindningstid. Uppsägning behöver ske senast den 20:e samma månad som boxen ska skickas ut, detta så att vi kan avbryta leveransen. 

Varukorg
%d