Little steps

Sök
Stäng denna sökruta.

Hur magläge stimulerar den motoriska utvecklingen och lära sig krypa och gå

tummy time, magläge, magträning bebis, varför ska bebisar ligga på magen?
tummy time, magläge, magträning bebis, varför ska bebisar ligga på magen?

Magläge är en viktig position för spädbarn att utforska sin omgivning och utveckla sina motoriska färdigheter. Magläge innebär att ligga på magen med huvudet lyft från underlaget. Detta stärker nacken, ryggen, armarna och bålen, vilket är nödvändigt för att kunna krypa och gå senare. Magläge främjar också balans, koordination, syn och hand-öga-samordning.

När börjar barn ligga i magläge?

De flesta barn börjar ligga i magläge när de är mellan 2 och 4 månader gamla. Det är bra att börja öva magläge tidigt, eftersom det kan vara svårt att vänja sig vid det senare. Man kan börja med korta stunder på några minuter och öka gradvis tiden som barnet ligger på magen. Det är viktigt att övervaka barnet när det ligger i magläge och se till att det har ett mjukt och plant underlag.

Hur kan man uppmuntra barnet att ligga i magläge?

Det finns flera sätt att göra magläget roligare och mer intressant för barnet. Här är några tips:

  • Lägg dig på golvet bredvid barnet och prata, sjung eller lek med det. Du kan också använda speglar, leksaker, böcker eller andra föremål som fångar barnets uppmärksamhet.
  • Lägg en kudde eller en rulle under barnets bröstkorg för att ge det mer stöd och höjd. Detta kan hjälpa barnet att lyfta huvudet lättare och se mer av sin omgivning.
  • Variera barnets position genom att vända det åt olika håll eller lägga det på olika underlag. Detta stimulerar barnets sinnen och ger det nya utmaningar.
  • Följ barnets signaler och respektera dess gränser. Om barnet blir trött, grinigt eller ledsen, ta upp det och trösta det. Magläget ska vara en positiv upplevelse för både dig och barnet.
  • Gör det ännu roligare att ligga på mage med Taf toys – Newborn kit

Hur leder magläge till krypning och gång?

Magläget är ett första steg mot krypning och gång. När barnet ligger på magen lär det sig att kontrollera sitt huvud, röra sina armar och ben, rulla över, sitta upp och förflytta sig framåt eller bakåt. Dessa rörelser utvecklar barnets muskler, leder, balans och koordination, vilket är grundläggande för att kunna krypa och gå.

Krypning brukar börja när barnet är mellan 6 och 10 månader gammalt. Det finns olika sätt att krypa på, till exempel på alla fyra, på rumpan eller på magen. Krypning är ett effektivt sätt att utforska sin omgivning och träna sin motorik.

Gång brukar börja när barnet är mellan 9 och 18 månader gammalt. Det finns olika stadier av gångutveckling, till exempel att stå upp med stöd, gå längs möbler, gå med hjälp av en leksak eller en hand, och gå självständigt. Gång kräver styrka, balans, koordination och självförtroende.

Sammanfattning

Magläge är en viktig position för spädbarn att stimulera sin motoriska utveckling och lära sig krypa och gå. Magläge stärker nacken, ryggen, armarna och bålen, främjar balans, koordination, syn och hand-öga-samordning, och leder till rörelser som rullning, sittning, krypning och gång. Magläge kan göras roligare och mer intressant genom att ligga på golvet bredvid barnet, använda kuddar, leksaker, speglar eller andra föremål, variera barnets position och följa barnets signaler. Magläget ska vara en positiv upplevelse för både dig och barnet.

Gör livet som förälder enklare med Little steps

Vi vet hur utmanande det kan vara att ta hand om ett växande barn och att ständigt anpassa sig till deras behov. Därför erbjuder vi en smidig lösning med vår skräddarsydda prenumerationslåda.

– perfekt anpassad efter ditt barns ålder. 

Endast 349 kr per månad

Lekfullt lärande

Alla våra leksaker grundar sig i ett STEM lärande. En STEM leksak uppmuntrar barnets naturliga nyfikenhet att lära sig nytt, vilket gör inlärningen enkel, stimulerande och spännande. Vi kopplar samman hjärnforskning och montessori med sättet ni leker.

Rätt produkter, rätt tidpunkt

Främja ditt barns lärande under viktiga utvecklingsfönster med väsentliga leksaker och lek som är designad efter den fas de är i. Genom att åldersanpassa varje box stödjer vi ditt barns kognitiva utveckling vid varje viktig fas.

Prisbelönt och hållbart

Många av våra leksaker har vunnit olika typer av priser och våra inköpare håller alltid utkik efter det senaste. Vi använder oss av hållbart framtaget trä, ekologisk bomull eller bambu, giftfria färger och baby-säker plast. 

Säg hej till lektid med ett syfte

LITTLE STEPS FAQ

Svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga så är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post info@littlesteps.se, alternativt använda vår smidiga chattfunktion som du hittar längst ner i högra hörnet! 

Alla boxar skickas i slutet på varje månad. Våra boxar innehåller produkter för 2 månader och levereras därför varannan månad. Leveransen sker alltid inför den kommande perioden för att säkerställa att produkterna kan användas så länge som möjligt. 

Våra boxar innehåller allt från leksaker till nödvändigheter i form av matservis, filtar och smaknappar. Det är även möjligt att hoppa över en leverans, kontakta då info@littlesteps.se. 

Vi är så säkra på våra produkter att vi inte har någon bindningstid. Uppsägning behöver ske senast den 20:e samma månad som boxen ska skickas ut, detta så att vi kan avbryta leveransen. 

Varukorg
%d