Little steps

Sök
Stäng denna sökruta.

Rotationsschema: varför ditt barn älskar saker som snurrar | Rotationslek – Little steps

Rotationslek. En sak som alla småbarn har gemensamt är deras fascination för att snurra saker. Du är troligen bekant med att ditt barn ständigt vrider på rattar, trycker på hjul eller tittar på fläktar som roterar – något med detta fångade deras uppmärksamhet redan i unga år. Så varför exakt fortsätter dessa föremål att fängsla din småbarn så mycket? Svaret ligger i rotationsschemat – ett fascinerande psykologiskt koncept som hjälper till att förklara varför småbarn älskar att interagera med roterande föremål. När du har fått en bättre förståelse för hur och varför rotationsschemat fungerar för barn under 3 år kan du skapa mer struktur i leken, vilket kan ge dem större möjligheter till inlärning!

Det är viktigt att stödja ditt småbarns lärande och utveckling, särskilt när det gäller att lära sig om rotationsscheman. För att hjälpa ditt småbarn att göra inlärningen lättare, är här fyra sätt som du kan stödja deras utvecklande rotationsschema:

  1. Titta tillsammans på saker som snurrar. Från ett nålhjul till cykeldäck, fidget spinners till snurrande toppar – det finns så många spännande föremål som kan hjälpa ditt barn att lära sig rotation lättare! Ge dem några leksaker som de kan se snurra och snurra medan de lär sig lektionerna om roterande rörelse.

  2. Rulla olika föremål mellan er. Sitt tillräckligt nära så att de kan nå det men tillräckligt långt bort så att de måste öva på att rotera sin kropp. Oavsett om det är en boll, en leksaksbil eller något så enkelt som en soppburk eller vattenflaska hjälper inlärning genom rulllek småbarn att förstå att rörelser som att snurra och vrida sig kan tillämpas lättare och mer naturligt i inlärningssyfte. Detta kan vara en rolig inlärningsupplevelse för ditt barn, låt dem utforska dessa roterande rörelser tillsammans med dig!

  3. Det är kul att bli snurrig. Barn tycker ofta att det är spännande att känna den där lite snurriga känslan. Att uppmuntra dem att rulla och snurra kan ha en otrolig fördel för deras utveckling, eftersom det hjälper till att informera deras vestibulära system. Att ta med dem ut för att snurra på karusellen eller rulla nerför en lugn backe är bra sätt att hjälpa småbarn att lära sig mer om rörelser. Att hålla dem i famnen och snurra runt dem kan också hjälpa till, vilket gör inlärningen så mycket lättare och roligare för de små!

  4. Vispa och blanda saker i en skål. Att lära sig blanda saker i en skål kan vara en rolig och givande upplevelse för små barn. Att tidigt introducera småbarn till rotationsschemat kan göra inlärningen lättare och ge dem en chans att göra något som är både praktiskt och produktivt. Med din hjälp kan de pröva olika recept hemma med ingredienser som vatten eller torra ingredienser, tillsammans med verktyg som sked eller visp. Den här typen av lärande leder till en viktig milstolpe i ett barns utveckling: att upptäcka att man genom att följa enkla steg kan ta råvaror från naturen och skapa något helt nytt!

Gör livet som förälder enklare med Little steps

Vi vet hur utmanande det kan vara att ta hand om ett växande barn och att ständigt anpassa sig till deras behov. Därför erbjuder vi en smidig lösning med vår skräddarsydda prenumerationslåda.

– perfekt anpassad efter ditt barns ålder. 

Endast 349 kr per månad

Lekfullt lärande

Alla våra leksaker grundar sig i ett STEM lärande. En STEM leksak uppmuntrar barnets naturliga nyfikenhet att lära sig nytt, vilket gör inlärningen enkel, stimulerande och spännande. Vi kopplar samman hjärnforskning och montessori med sättet ni leker.

Rätt produkter, rätt tidpunkt

Främja ditt barns lärande under viktiga utvecklingsfönster med väsentliga leksaker och lek som är designad efter den fas de är i. Genom att åldersanpassa varje box stödjer vi ditt barns kognitiva utveckling vid varje viktig fas.

Prisbelönt och hållbart

Många av våra leksaker har vunnit olika typer av priser och våra inköpare håller alltid utkik efter det senaste. Vi använder oss av hållbart framtaget trä, ekologisk bomull eller bambu, giftfria färger och baby-säker plast. 

Säg hej till lektid med ett syfte

LITTLE STEPS FAQ

Svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga så är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post info@littlesteps.se, alternativt använda vår smidiga chattfunktion som du hittar längst ner i högra hörnet! 

Alla boxar skickas i slutet på varje månad. Våra boxar innehåller produkter för 2 månader och levereras därför varannan månad. Leveransen sker alltid inför den kommande perioden för att säkerställa att produkterna kan användas så länge som möjligt. 

Våra boxar innehåller allt från leksaker till nödvändigheter i form av matservis, filtar och smaknappar. Det är även möjligt att hoppa över en leverans, kontakta då info@littlesteps.se. 

Vi är så säkra på våra produkter att vi inte har någon bindningstid. Uppsägning behöver ske senast den 20:e samma månad som boxen ska skickas ut, detta så att vi kan avbryta leveransen. 

Varukorg
%d