Little steps

Sök
Stäng denna sökruta.

Varför små barn bör tillbringa mer tid på golvet

Som föräldrar vill vi ge våra barn alla möjligheter att utvecklas och växa till friska och starka små människor. Därför är det viktigt att förstå varför golvet är en perfekt plats för ditt barn att leka på. Det finns många fördelar med att låta ditt barn vistas fritt på golvet, allt från att utveckla sin muskelstyrka och nackstyrka till att upptäcka sina kroppsrörelser. Låt oss utforska dessa fördelar mer i detalj nedan.


Fördelar med golvtid för spädbarn:
När bebisar tillbringar tid på golvet deltar de ofta i aktiviteter som hjälper dem att bygga upp motoriska färdigheter och fysisk utveckling – från att rulla runt och sitta upp till att skjuta sig upp och krypa. Detta hjälper dem att få en viktig grundstyrka som är avgörande för senare utvecklingsmål som att gå och springa.

Golvtid hjälper också spädbarn att utveckla nackstyrka genom att de kan lyfta huvudet för att se sig omkring eller sträcka sig efter en leksak – båda dessa aktiviteter kräver kontroll och stabilitet i nacken. Dessutom ger golvlek spädbarn en chans att öva på att använda händer och fötter tillsammans när de rör sig, en viktig färdighet som kommer att hjälpa dem när de börjar krypa och gå.

Slutligen kan spädbarn genom att tillbringa tid på golvet träna sin nyfunna nyfikenhet genom att utforska föremål utan begränsningar eller begränsningar som följer av att vara instängd i en stol eller barnvagn. På så sätt kan de bekanta sig med världen runt omkring dem samtidigt som de får förtroende för sin egen förmåga när de experimenterar med olika leksaker eller föremål.

Om ditt barn får vistas fritt på golvet kan det få många möjligheter att utforska, lära sig och växa, vilket helt enkelt inte är möjligt när det sitter i en stol eller annan utrustning som gungor eller barnvagnar. Om du lägger till några extra filtar på marken var du än befinner dig – i köket när du lagar mat eller till och med i badrummet när du duschar – kan du ge ditt lilla barn gott om utrymme för rörelse och upptäckter under dessa värdefulla stunder tillsammans. Så varsågod – låt ditt barn utforska! De kommer att tacka dig senare!

Gör livet som förälder enklare med Little steps

Vi vet hur utmanande det kan vara att ta hand om ett växande barn och att ständigt anpassa sig till deras behov. Därför erbjuder vi en smidig lösning med vår skräddarsydda prenumerationslåda.

– perfekt anpassad efter ditt barns ålder. 

Endast 349 kr per månad

Lekfullt lärande

Alla våra leksaker grundar sig i ett STEM lärande. En STEM leksak uppmuntrar barnets naturliga nyfikenhet att lära sig nytt, vilket gör inlärningen enkel, stimulerande och spännande. Vi kopplar samman hjärnforskning och montessori med sättet ni leker.

Rätt produkter, rätt tidpunkt

Främja ditt barns lärande under viktiga utvecklingsfönster med väsentliga leksaker och lek som är designad efter den fas de är i. Genom att åldersanpassa varje box stödjer vi ditt barns kognitiva utveckling vid varje viktig fas.

Prisbelönt och hållbart

Många av våra leksaker har vunnit olika typer av priser och våra inköpare håller alltid utkik efter det senaste. Vi använder oss av hållbart framtaget trä, ekologisk bomull eller bambu, giftfria färger och baby-säker plast. 

Säg hej till lektid med ett syfte

LITTLE STEPS FAQ

Svar på vanliga frågor

Om du inte hittar svaret på din fråga så är du alltid välkommen att kontakta oss via e-post info@littlesteps.se, alternativt använda vår smidiga chattfunktion som du hittar längst ner i högra hörnet! 

Alla boxar skickas i slutet på varje månad. Våra boxar innehåller produkter för 2 månader och levereras därför varannan månad. Leveransen sker alltid inför den kommande perioden för att säkerställa att produkterna kan användas så länge som möjligt. 

Våra boxar innehåller allt från leksaker till nödvändigheter i form av matservis, filtar och smaknappar. Det är även möjligt att hoppa över en leverans, kontakta då info@littlesteps.se. 

Vi är så säkra på våra produkter att vi inte har någon bindningstid. Uppsägning behöver ske senast den 20:e samma månad som boxen ska skickas ut, detta så att vi kan avbryta leveransen. 

Varukorg
%d